Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2008

Συνέντευξη Διορισμού

Επειδή πρόσφατα βρέθηκα κάπου για συνέντευξη μου ήρθε η χιουμοριστική πλεύρα της υπόθεσης. Έρχεστε αντιμέτωποι όλοι με διάφορες συνεντεύξεις κατά τη διάρκεια της προσπάθειας αναζήτησης εργασίας. Τι γίνεται όμως όταν πρόκειται για Δημόσια Παρα- υπηρεσία?

Καταρχήν πηγαίνουμε για συνέντευξη στο Ε.ΦΟ.ΔΙΟ ΑΕ (Εθνικός Φορέας Διορισμών και ρουσφετιών )
Για να διοριστούμε σίγουρα πρέπει να μας Λένε ΝΕΑνία ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑκόπουλο. Αν δεν έχουμε την τύχη να μας λένε έτσι τότε πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτική με τις απαντήσεις που θα δώσουμε στις κρίσιμες ερωτήσεις. Ας δούμε ενα παράδειγμα σωστών ερωτοαπαντήσεων :

1. Γιατί να σας Προσλάβουμε Κύριε Δημοκρατιακόπουλε ? Πείτε μας 2 λόγους που πρέπει να προσλάβουμε εσας ?
Απάντηση : Κοιτάξτε καταρχήν είμαι κομματικό στέλεχος και επιπλέον μπορώ να εξασφαλίσω άνετα 120 ψήφους (υπάρχει πιθανότητα να σας κόψουν εδω αλλά ας συνεχίσουμε). Επίσης είμαι πολύ φίλος με τον Κύριο Υπουργό τον οποίο τυγχάνει να έχω και κουμπάρο (προσοχή στη λέξη είναι επίφοβη λόγω άτυχων γεγονότων προηγούμενης περίπτωση).

2 . Αν μιλήσουμε με ένα φίλο σας ποια θα μας πει οτί είναι τα ελαττώματα σας ?
Απάντηση : Αυτή είναι λίγο δύσκολή ερώτηση. Ισώς να σας έλεγαν οτι είμαι υπερβολικά σίγουρος οτι δεν φταίνε τα γαλάζια στελέχη μας αλλά είναι όλα αποτέλεσμα της γνωστής προπαγάνδας. Επίσης θα σας πουν ότι παθιάζομαι πολύ με οτιδήποτε έχει να κάνει με τις εκλογές και υποστηρίζω χωρίς φόβο το δίκαιο των απόψεων του Πρωθυπουργού μας.

3. Αλήθεια ποια είναι η πραγματική σας άποψη για τον Πρωθυποουργό της χώρας ?
Απάντηση : Θεωρώ οτι είναι ο καλύτερος πρωθυπουργός της χώρας όλων των εποχών (προσοχή στην υπερβολή σε τέτοιες περιπτώσεις . Αυτή η άποψη είτε σας διορίζει είτε σας οδηγεί σε Ψυχιατρική κλιν ική).

4. Τι σας παρακίνησετε ώστε να θέλετε να εργαστείτε στο δημόσιο ?
Απάντηση : Θεωρώ οτι εργαζόμενος στο δημόσιο μπορώ να προσφέρω πολύτιμες υπηρεσίες στην παράταξη. Απο ρουφιάνος μέχρι και την άρτια και ταχύτατη εξυπηρέτηση των οπαδών μας.

5. Τι Πιστεύεται οτι συνέβη με την υπόθεση Της Βατοπεδί ΑΕ ? (προσοχή ερώτηση παγίδα).
Απάντηση : Είναι μεγάλο ατόπημα των άθλιων δημοσιογράφων να βλέπουν έτσι αυτη την μεγάλη οικονομική κίνηση. Η Πάραταξη μας φρόντισε να δείξει το δρόμο σε όλους τους managers και τους businessman . Νομίζω οτι πλέον η ιστορία της μονής πρέπει να διδάσκεται στα πετυχημένα case studies στα μαθήματα όλων των σχολών.
κλαπ κλαπ κλαπ
Με τετοιά απάντηση όπως καταλάβατε μόλις προσληφθήκατε
Συγχαρητήρια κύριε Μόλις προσληφθήκατε. Πέστε μας που θέλετε να σας διορίσουμε και με τι μισθό?
Απάντηση .......... (το αφήνω κενό για να βάλετε εσείς ποια πιστεύετε οτι θα είναι η απάντηση)

Υ.Γ Διευκρινίζω οτι τα πρόσωπα και οι ονομασίες είναι αποτέλεσμα ρεαλιστικής παραμετροποίησης της πραγματικότητας.
Για το γνήσιο της φαντασίας ioannis the great

5 σχόλια:

Skouliki είπε...

δεν απεχει απο την πραγματικοτητα λεμε

kat. είπε...

απλώς δεν υπάρχει η παρακάτω απάντηση!!!!!!!!!
Τι σας παρακίνησετε ώστε να θέλετε να εργαστείτε στο δημόσιο ?
Απάντηση: Θεωρώ οτι εργαζόμενος στο δημόσιο μπορώ να προσφέρω πολύτιμες υπηρεσίες στην παράταξη. Απο ρουφιάνος μέχρι και την άρτια και ταχύτατη εξυπηρέτηση των οπαδών μας.

Partali είπε...

Νομίζω ότι αν όντως έχεις τον τάδε Υπουργό φίλο/κουμπάρο δεν είναι αναγκαία η συνέντευξη. Απλά σε ειδοποιούν τηλεφωνικά να περάσεις από την δευτέρα για να πιάσεις δουλειά.

ioannis_the_great είπε...

@Σκουλήκι. Το ξέρω πρόσφατα πέρασα απο συνέντευξη σε δημόσια παραυπήρεσια και μου κάνανε 3 απο τις ερωτήσεις
@Κατ Γιατί πιστεύεις οτι δεν ψάχνουν τέτοιυς
@Παρτάλια Όχι ρε απλά σου λένε να έρθεις να κάνεις αίτηση. Την Τετάρτη γνωστοποιούν οτι γίνονται αιτήσεις μέχρι την Παρασκευή εσύ το μαθαίνεις Παρασκεύη και λες ρε τους.. Είναι Για την Πούτση (Ελένα Πούτση)

jk in your life είπε...

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ.ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΛΥΤΑ ΔΙΚΙΟ.ΠΑΝΤΑ ΑΥΤΑ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.